Veelgestelde vragen

De garantie op een printer komt niet te vervallen door het gebruik van nagevulde cartridges.

De garantie kan wel vervallen door een defect van de producten. Wanneer een printer aantoonbaar kapot gegaan is door het gebruik van een nagevulde cartridge, dan vervalt hierdoor de garantie op de printer.  Een fabrikant is verplicht bewijs aan te tonen wanneer dit het geval is.

Waar laat ik lege, niet meer navulbare cartridges?

Dat het navullen van inkt- en tonercartridges veel milieuvriendelijker is dan elke keer nieuwe cartridges kopen, hoeven wij u vast niet uit te leggen. Het navullen vancartridges is alleen niet eindeloos, op een gegeven moment bent u weer aan een nieuwe toe. Maar wat doet u dan met een lege, niet meer navulbare cartridge?

Net als bij glas, papier en batterijen, kunnen ook cartridges worden gerecycled. Gooi ze daarom niet gewoon in de afvalbak, maar lever ze in bij uw Ink-Clinic.

Kan mijn cartridge worden nagevuld?

De meeste cartridges zijn navulbaar, al zullen enkelen door de printer niet meer als vol gezien worden.Of een cartridge gevuld kan worden hangt ook af van
de gebruiksfrequentie en de tijd dat de cartridge leeg is. Door regelmatig gebruik en zo snel mogelijk bijvullen wanneer een cartridge leeg is, voorkomt u
uitdroging.

Hoe vaak kan een cartridge worden nagevuld?

Wij zeggen vaak gemiddeld ongeveer 5 keer. In de praktijk blijkt het ook veel vaker te kunnen.

Hoe behandelt u een Cartridge

Raak bij het uitnemen van de Cartridges niet de printkop of printplaat (koperen kontakten) aan met uw handen. Laat de cartridge niet te lang leeg staan, anders zal de Inkt in het mondstuk van de Cartridge verdrogen en blokkeerd daarmee het afdrukken. Reinig de printkop van de Cartridge nooit met reingingsmiddelen !!! (de Cartridge wordt tijdens het hervullen gereinigd

Wanneer kan ik het beste mijn cartridges laten vullen?

Print uw cartridges nooit volledig leeg, hierdoor kan de printkop namelijk inbranden. Wacht dus niet te lang en laat uw cartridges vullen wanneer de melding leeg (bijna leeg) bij een nieuwe cartridge wordt aangegeven of wanneer de afdrukkwaliteit aanzienlijk minder wordt.

Hoe vaak kunt u de Cartridge hervullen?

Het aantal keren dat een Cartridge hervult kan worden is afhankelijk van het type printer en de manier waarop u de Cartridge behandelt.

Is het afdrukresultaat naar tevredenheid?

Ink-Clinic gebruikt voor ieder Merk Printer zijn eigen gespecificeerde hoogwaardige Inkt, zodat het afdrukresultaat gelijkwaardig zal zijn aan die van origineel. Natuurlijk is de toestand waarin uw Cartridge zich bevindt wel doorslaggevend voor de kwaliteit. Zoals ook een motor goed onderhouden moet worden om goed te blijven draaien. Kort samengevat: Print regelmatig , niet te veel bladzijden zonder onderbreking en denkt u erom de Cartridge niet volledig leeg te printen. Zodra de Printkop met gedroogde Inkt verstopt raakt of er wordt doorgeprint met een lege Cartridge bestaat de kans dat de printkop verbrandt en zal de afdrukkwaliteit verslechteren of er zal zelfs geen afdruk meer gemaakt kunnen worden.

Kan men door het hervullen de printer beschadigen?
In principe “niet”! Er zijn 2 verschillende Printertypen:

  • Printers met Cartridges met ingebouwde printkop.
  • Printers met vast geïnstalleerde printkop met Enkele kamer Cartridges die bij het installeren op de printkop aansluiten.

In het 1e geval Zijn de Printer en Cartridge 2 gescheiden componenten en de afdruk is slecht? Ligt het alleen aan de Printkop die zich aan de Cartridge bevindt en meestal niet aan de Printer zelf.
In het 2e geval Is bij het blokkeren of schade aan een vast geïnstalleerde Printkop in een Printer vaak niets te doen. Deze zit namelijk vast in de Printer. Het is daarom ook van groot belang dat u de Cartridges laat vullen met een daar speciaal voor ontwikkelde Inkt en niet met één of andere Universele Inkt. Men kan tenslotte ook geen diesel in een benzine wagen doen. Printers met een vast geïnstalleerde printkop zijn gevoeliger en werken beter wanneer men regelmatig afdrukt!

Hoe belangrijk is de Inktkwaliteit

Een hoogwaardige Inkt-kwaliteit maakt wel degelijk uit wanneer het om de afdrukkwaliteit gaat! De vast geïnstalleerde printkop of losse cartridge met ingebouwde printkop kunnen beschadigd raken wanneer er een niet gespecificeerde Inkt voor de juiste Printer en model gebruikt wordt. Dit is duidelijk te merken aan her volgende: Droogtijd , Kleurintensiteit , Verdampingspunt , Viscositeit , Oppervlakte extensie , Kleurstof en pH-waarde. De Inkt die wij bij Refill24 gebruiken, is wat samenstelling betreft nagenoeg gelijk aan het origineel, en voldoet daarom aan alle vereisten om een goede afdruk te garanderen. Tevens zal dit ook de levensduur van de Cartridge cq Printer ten goede komen.

Wanneer U uw cartridges voor de 1e keer laat hervullen bij een Ink-Clinic, plak dan niet de Printkop af met tape en wikkel hem ook niet in alufolie of keukenrol , want op deze wijze kan er restinkt in andere kamers gezogen worden en zo de kleuren vermengen

Wacht U aub niet totdat u printer slechts blanco pagina’s geeft = gevaar voor Printkopverbranding Wanneer uw printer u niet informeert over een evt leegstand dan zult u alleen merken dat de cartridge leeg raakt door kleurverandering in de afdruk. Mocht dit het geval zijn dan is dit het moment om uw cartridge bij een Inkstation te laten hervullen. Raakt U niet met uw vingers de chip of printplaten ( Elektronica ) van de Printkop aan !!! Vetaanslag of vervuiling kan de oorzaak zijn dat de Printer een Cartridge niet herkent of zelfs een error aangeven =Printer zal dan niet afdrukken
Deze Elektronische contacten zijn zeer gevoelig en dienen als communicatie tussen Printer en Cartridges. Ook een statische lading van u kan tot een Error leiden.

Laat een lege cartridge zo snel mogelijk vullen, om te voorkomen dat deze uitdroogt. Wanneer een cartridge vol is, kan deze gewoon bewaard worden. Lees meer tips en trucs.

De meeste printers accepteren probleemloos een gevulde cartridge.

Er zijn ook cartridges die na het vullen, in de printer blijven aangeven dat ze leeg zijn. Deze melding is gewoon te negeren, u ziet vanzelf aan de afdruk wanneer deze cartridge weer aan het leeg gaan is. Mocht uw printer toch eigenwijs zijn en weigeren na het plaatsen van een gevulde cartridge, dan is het waarschijnlijk nodig deze zelf even te resetten. Hoe dat moet leest u bij onze tips & trucs.

Belangrijk: Accepteer nooit een zogenaamde “update” van uw printer, die automatisch op uw beeldscherm verschijnt. Deze updates zorgen er namelijk in de meeste gevallen voor dat uw printer de hervulde cartridge niet meer herkent en zal door de printer geweigerd worden.

Wordt er originele inkt gebruikt bij het vullen van cartridges?

We gebruiken in onze winkels inkt die ook daadwerkelijk in uw cartridge thuis hoort.
Dit is niet de originele inkt, omdat de printerfabrikanten patent hebben op de inkt die zij in de cartridges doen. De inkten die wij gebruiken zijn hoogwaardige inkten, waarvan een aantal types in het verleden zelfs door de consumentenbond beoordeeld zijn als beter dan het origineel. Onlangs hield de Consumentenbond een enquête waaruit kwam dat de consument het navullen van cartridges verkiest boven originele cartridges.

We werken niet met universele inkten. Die bestaan gewoon weg niet. Uw cartridge verdient het gevuld te worden met de inkt die er in thuis hoort.

Hoe zit het met de garantie op mijn printer bij gebruik van nagevulde cartridges?

Bij veel mensen bestaat het idee dat bij het gebruik van nagevulde cartridges, de garantie op de printer vervalt. Dit is echter niet waar. Fabrikanten raden het navullen van cartridges af omdat zij liever zien dat er telkens een nieuwe originele cartridge wordt aangeschaft, aangezien zij op het navullen niets verdienen.